Аюрведа йога масажът е уникална техника, която съчетава дълбок масаж, координирано и осъзнато дишане и йога разтягане. Произхожда от Пуна (Индия), където майсторката Кусум Модак поставя началото на тази методика. Тя комбинира познанията си в Аюрведа и традиционните масажни техники с асаните от терапевтичната йога на Айенгар.

Масажът обработва тъканите в дълбочина, като по този начин подпомага да се премахнат възелчета и сраствания, образували се в резултат най-вече от натрупването на токсини, поддържането на неправилна стойка, както и от системното обездвижване на тялото.

Терапевтът използва ръцете и краката си, за да постигне по-голяма дълбочина на въздействието, което има за цел да затопли тялото на получаващия, да облекчи напрежението и да го подготви за разтягащите позиции.

Тук важна роля има дишането и координирането му с движенията, които се извършват в момента. Ето защо получаващият терапията е насърчаван да диша дълбоко и осъзнато през цялото време на процедурата, което способства процеса на отключване и освобождаване на някои дълбоки емоционални травми и блокажи.

Независимо от Дошата – конституцията на получаващия, Аюрведа йога масажът третира тялото основно със сусамово масло, известно със своите лечебни свойства. То е проникващо, затоплящо, подхранващо, изглаждащо, антидепресивно, противовъзпалително, антиоксидантно и е най-подходящо за третиране на проблеми, дължащи се на Вата дисбаланс, който се оказва в основата на 90 % от заболяванията.

За да се подпомогне извеждането на токсините дълбоко от тъканите, освен сусамовото масло се добавя фин прах от корените на билката блатен аир, която има много широк спектър на действие. Едни от най-ценните й качества са противовъзпалителното, антисептичното и ексфолиращото й действие, както и способността й да стимулира кръвообращението и храненето на мускулната тъкан.

Аюрведа йога масажът се изпълнява на земя върху мека и удобна постелка. Цялата сесия протича в една релаксираща атмосфера, където изкуството на докосването, осъзнатата връзка и отвореното сърце на терапевта превръщат това занимание в едно блажено пътуване.

 Ползите за теб от Аюрведа йога масажа

&Възвръща естественото положение на гръбначния стълб

&Подобрява подвижността и гъвкавостта на ставите

&Стимулира циркулацията на кръвта и лимфната система

&Допринася за извежданeто на токсини от тялото

&Засилва устойчивостта на организма към болести

&Засилва имунната система

&Успокоява нервната система и нормализира съня

&Подхранва кожата и придава на тялото красиви очертания

&Освобождава напрежението и стегнатостта на мускулна тъкан

&Увеличава притока на кислород и хранителни вещества към цялото тяло

&Подобрява концентрацията и прави ума по-ясен

&Увеличава жизнената енергия и помага за натрупването й в тялото

&Прави тялото по-живо, здраво, младо и красиво

&Придава на тялото лекота, активност и енергия

&Спомага за отключването и освобождаването на емоционални блокажи

Видео: Аюрведа йога масаж

Времетраене & Цена

& 90 минути – 110 лева

Записване на час

& Става само чрез предварително обаждане на телефон 0899-826503

& Адрес: София, Христо Ботев 29