Надя Спасова

Надя Спасова

Истинската наслада от хобито на човек идва още по- силно, когато може да учи още и още.

Това се случи и с мен, когато през лятото се запознах с Екатерина- царствена като името си! Само че, тя е царицата на Аюрведа- древното лечебно изкуство на Индия. Учиние, което ни показва, че храната е изключително важна за човешкото здраве и щастие. Истинско удоволствие беше за мен, когато с обаятелният си глас и чаровно излъчване с лекота потопи мен и цялата група ученици в това учение. С много топлина и любов тя ни предаде теоритическата и още по- интересната практическа част на аюрведичната кулинария. Съчетанието от продукти и ароматни подправки повдигнаха един неповторим апетит у всички нас- нейните ученици.

Помещението се изпълваше все повече с неповторим аромат носещ се от къкрещите гозби както и нашето любопитство от крайния резултат. Сядайки на масата и опитвайки вече приготвената храна всички показахме удивлението ни от вкусът на Аюрведа! Тази храна е изключително вкусна, здравословна, ароматна и лека!

Много важени елементи в приготвянето й са продуктите, подправките, температурата на готвене и най- важното- учителят!!!

Вчера отново бях на ново обучение при Екатерина и отново се насладих на цялото изпълнено с емоция творение на аюрведичната храна, но този път се докоснах до методите на детоксикация на тялото посредством този начин на хранене и ползите от него.Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
<!-- -->

Надя Спасова 10.04.2019

април 10, 2019|