Антония Комитова

Антония Комитова

Идва момент, в който жената усеща, че има нужда да се обърне към женската си енергия, желае по-дълбоко да се свърже със себе си, със сетивата си и дарбите си. За да разцъфне, тя отново се учи да се грижи за себе си и си припомня за изкуството да бъде жена.

По време на женския Аюрведа и Айенгар Йога уикенд в Бакьово Екатерина създаде едно пространство за такова пътуване към женската същност. Със своята нежност и прецизност, благост и грацилност тя разгърна с лекота няколко свята.

Чрез ресторативните практики по Айенгар йога всяка от нас имаше възможност да осъзнае линията на тялото си, да усети силата на правилното отпускане и да бъде все по-прецизна в достигане на позата за оптимално въздействие на всяка асана. Фокусът ни беше върху правилните движения, а не толкова върху количеството пози или физическо натоварване.

Времето, посветено на приготвяне на вкусна, красива и питателна храна по принципите на Аюрведа имаха лечебна сила. Храната е част от нашата грижа за здраво тяло, спокойни емоции и духовно развитие. Лекциите и рецептите ми помогнаха да бъда по-осъзната в процеса на избиране и създаване на всяко ястие вкъщи. И естествено визията подхрани нашите сетива и разгърна женствеността ни.

Демонстрациите и напътствията за себемасаж ме вдъхнови за нови ритуали в грижата за себе си. Усетих, че те засилват женската енергия, нормализират жизнените процеси в тялото ни и ни карат да благодарим за всяка извивка, с която ни е дарила природата. Осъзнах, че тези движения и допир имат разкрасителна и лечебна сила: да раздвижат лимфната система, за баланс на хормоните, при кръвообращението, правилна стойка и др.

Още с пристигането си на това приказно място усетих, че изживяването ще е много специално. Този ретрийт обедини в едно грижа за тялото, ума и духа по нежен и женствен начин, както никой друг досега не го е правил. С придобитите нови знания от Екатерина успях да изместя стари модели на мислене, да придобия нови навици и да въведа нови красиви ритуали за мен и цялото семейство.

Благодарна съм с цялото си сърце, че бях част от тази прекрасна група жени и от това магично изживяване. А красивата енергията на Екатерина ме вдъхнови към все повече старание в посоката към женската божественост, благост и лекота.

 Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
<!-- -->

Антония Комитова 20.10.2019

октомври 20, 2019|