Традиционният тайландски масаж е една от най-ефективните техники за решаване на проблеми, свързани с болки във врата, гърба и кръста. Това е изключително дълбока терапия, която има за цел да провокира правилното протичане на праната във вътрешните меридиани, а от там и отблокиране на проблемните зони във физическото тяло.

Работи се върху десетте основни енергийни меридиана по системата SEN SIB, взета от традиционната тайландска медицина, съчетаваща познанията на Аюрведа и китайската медицина. Прилага се дозиран натиск с палци, длани, лакти, ходила, като по този начин се обработва по дължина всеки един меридиан. Изтеглянията, усукванията и разтяганията са важна част от тази техника. Те се използват винаги, когато е необходима по-дълбока и задълбочена работа върху конкретните проблеми.

Освен болките във врата, гърба и кръста този масаж е в състояние да облекчи и други хронични оплаквания, свързани с главоболие, констипация, менструални болки, болки в раменете, коленете. Поради използването на някои асани от йога, традиционният тайландски масаж се отразява много добре и върху гъвкавостта и подвижността на получаващия.

Движенията по време на масажа са бавни, внимателни и нежни, което го прави много приятен и релаксивен метод, предпочитан пред по-агресивните и болезнени техники на работа. Емоциите и ума се успокояват, а тялото е раздвижено, отблокирано и тонизирано. Изпълнява се през меки и удобни дрехи на земя върху комфортна дебела постелка.

60-минутният вариант се прилага, когато се обработва една определена зона, а 90-минутният вариант се използва, когато е необходимо въздействие върху цялото тяло, което включва и ходилата, дланите, главата и лицето.При желание и необходимост, в рамките на по-дългия вариант биха могли да бъдат включени и допълнителни техники за разтягане.

За прилагането на този масаж се използват методите, разработени в Thai Massage School of Chiang Mai, единственото училище, акредитирано от правителството и кралското семейство в Тайланд. Това е масажът, който се е предлагал от векове на членовете на кралското семейство, изпълнен с внимание и респект към получаващия.

Ползите за теб от тайландския масаж

& Облекчава болките във врата, гърба и кръста

& Повлиява добре на главоболие, констипация, менструални болки

& Огъвкавява тялото и намалява усещането за скованост

& Успокоява емоциите и ума

& Носи усещането за лекота

& Подобрява йога-практиката

& Подобрява спортните постижения

& Прави тялото по-малко травматично

& Заздравява и укрепва ставните връзки

& Подпомага енергията да се движи и разпределя по правилен и балансиран начин в тялото

Видео: Традиционен тайландски масаж

Времетраене & Цена

& 60 минути – 80 лева
& 90 минути – 100 лева

Записване на час

& Става само чрез предварително обаждане на телефон 0899-826503

& Адрес: София, Христо Ботев 29