Оригиналното название на този масаж е Sahasi Breast Massage и произхожда от Индия, от където е неговата създателка д-р Таруна Сандживани. Женският аюрведичен масаж е най-добрата грижа за женското здраве. Това е нежна и деликатна техника за поддържане и възстановяване на женската хормонална система, емоционалното и менталното равновесие на жената, най-добрата профилактика на тъканите на женската гръд, както и на всички части на женската репродуктивна система.

Тази терапия включва активизирането на някои жизнено важни точки, свързани с правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция, масажиране по специфичен начин на гърдите, врата, ключиците, ръцете, корема, лицето и главата, както и лимфен дренаж в областта на подмишниците.

Чрез нея се подпомага изхвърлянето на токсините и снабдяването на тъканите с повече кръв, което ще ги поддържа млади и еластични за по-дълго време.

Процедурата се изпълнява със сусамово масло, което е на особена почит в аюрведичната практика, заради многобройните си лечебни свойства. То е проникващо, затоплящо, подхранващо, изглаждащо, антидепресивно, противовъзпалително, антиоксидантно и е най-подходящо за третиране на проблеми, дължащи се на Вата дисбаланс, който се оказва в основата на 90% от заболяванията.

Този масаж, за разлика от всички други, може да се прави и по време на месечния цикъл, както и в периодите на бременност, кърмене, менопауза. Успешно се прилага като съпътстваща терапия при аменорея и дисменорея, като се правят серия от няколко сеанса.

Женският аюрведичен масаж е най-обгрижващата и релаксираща терапия за жената, един истински женствен ритуал, който е в състояние да я върне в нейния собствен център и да й напомни, че е жена. Женската гръд е най-прекрасната част от женското тяло. Намирайки се близо до сърдечния център, тя има способността да натрупва непреработени емоции, да пази обиди и да трупа болка. Ето защо грижата за тази толкова чувствителна част от женското тяло е от изключително значение за здравето и самочувствието на всяка жена. Повече за важността на женската гръд можеш да прочетеш тук.

Ползите за теб от женския аюрведичен масаж

& Балансира женската хормонална система

& Намалява чувствителността на гърдите по време на месечния цикъл

& Добре се отразява върху симптомите на ПМС

& Подходяща съпътстваща терапия при аменорея и дисменорея

& Подпомага зачеването

& Придава увереност за здравeто на гърдите

& Омекотява твърдата тъкан на гърдите при поставяне на импланти

& Подобрява формата и тонуса на гърдите

& Намалява риска от рак на гърдата по време на бременност и рязко отслабване

& Създава у жената положителна и дълбока връзка с чувствата й

Видео: Женски аюрведичен масаж

Времетраене & Цена

& 60 минути – 70 лева

Записване на час

& Става само чрез предварително обаждане на телефон 0899-826503

& Адрес: София, Христо Ботев 29