Семинар за женската гръд

Запази датите 21-23 юни 2019 година, когато в Айенгар йога студио Master of Balance – Варна ще се проведе специално събитие, посветено на здравето на женската гръд. В него древната мъдрост на Аюрведа и дълбочиното разбиране за връзките между тялото и ума в Айенгар йога ще си взаимодействат по един красив начин. Наталия Алони и аз – Екатерина Минкова ще обединим сили, за да направим това събитие полезно, приятно, пълноценно, така че, мили дами, да си тръгнете от него с един нов поглед към грижата за себе си и за тази толкова важна част от прекрасните ни женски тела.

Женската гръд е една много деликатна и чувствителна зона, за благосъстоянието на която е необходимо да се полагат специални и навременни грижи, за да може всяка жена да се наслаждава на тази прелест дълги години, преминавайки през различните периоди от живота си – от пубертета, когато те се развиват и оформят, през бремеността и кърменето, до менопаузата, когато започват да губят своята свежест и тонус.

Неправилната стойка и прегърбване влошават кръвоснабдяването на млечните жлези, което е един от факторите за развитието на паталогични процеси. На енергийно и емоционално ниво събирането на гръдният кош и белите дробове води до потискане на емоциите.

Според последните проучвания, занятията по йога значително намаляват риска от развитие на заболявания на гърдите. Те подобряват стойката, развиват гъвкавост и стимулират циркулацията на кръвта и лимфата в областта на гърдите и в цялото тяло.

Програма:

21 юни (петък)

&От 11:00 до 20:00 часа – възможност за получаване на индивидуални сесии с Женски аюрведичен масаж. Повече за масажа може да прочетеш тук.

22 юни(събота)

&От 9.00 до 12.00 часа –  3 часова последователност за разтваряне на гърдите, профилактика на различните патологични процеси: фиброкистозна мастопатия, мастопатия, аденом на млечната жлеза. Практиката на извивките назад, асани в стоеж, усукване. Водещ: Наталия Алони

&От 14.00 до 16.00 – Женската гръд от гледна точка на Аюрведа, обща концепция плюс важни марма точки, свързани с балансирането на хормоналната система. Водещ: Екатерина Минкова

23 юни (неделя)

&От 9.00 до 12.00 часа – навеждания напред, обърнати пози, възстановяващи пози. Пранаяма. Водещ: Наталия Алони

&От 14.00 до 16.00 часа –  Аюрведична практическа част – първи стъпки в самомасажа на женската гръд. Изкуството на Шавасана. Водещ: Екатерина Минкова

Цена на семинара: 120 лева
Индивидуална сесия с Женския аюрведичен масаж: 50 лева

Подробности и записвания:
0885 818 562 – Наталия Алони
0899 826 503 – Екатерина Минкова

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
май 3, 2019|Събития|