Пролетен аюрведичен детокс

Запази датата 29 март 2019 година от 19:00 до 21:00 часа, защото тогава ще имаш възможност да се запознаеш с идеите на аюрведичния пролетен детокс. Това е кулинарен клас, който ще се проведе в Food Connection, Зала Ами Буе.

Пролетта е времето, когато всичко се събужда, разцъфтява и е на път да се роди  новият живот. Именно това е и най-подходящото време от годината, през което да дадем възможност на тялото ни да се освободи от натрупалите се токсини. Древната лечителска система Аюрведа разглежда детоксикацията като най-съществената част от превантивните мерки за поддържане на здравето ни в равновесие. Това е холистична наука, която разполага с изключително задълбочени познания и методи за лечение, касаещи индивидуалните особености на човека.

Системата, чрез която Аюрведа пречиства и детоксикира тялото се нарича Панчакарма (петте свещени действия). Това е специална програма, изпълняваща се в предназначени за това аюрведични клиники, където се назначава индивидуална програма с хранителен режим и пречистващи терапии. Обичайната продължителност на този процес е 21 дни. Рядко обаче съвременният човек има възможност да отдели толкова време за покой и детокс. При добро желание, достатъчна информираност и малко повече ентусиазъм, бихме могли сами да направим нещо полезно за себе си, макар и не в тази дълбочина.

Този курс е за всички онези, които биха искали тази пролет да се погрижат за здравето си чрез един мек и щадящ  детоксикиращ подход. Това не е програма за гладуване, соколечение, суров детокс или плодово-чаен режим.  От този курс ще разбереш какви са идеите на Аюрведа за токсините и как те биха могли да напуснат тялото без да се предизвиква твърде голям стрес на организма ни.

Програма

Теоретична част – ще се запознаеш с основните идеи за процеса на пречистване на токсините според Аюрведа и как самостоятелно в домашни условия да проведеш мека детоксикация.

Практическа част – ще се научиш да приготвяш:

Кичари – основното ястие за аюрведичен детокс, съставено от боб мунг и ориз басмати

Сусамово чътни – приятен гъст сос за събуждане на храносмилането

Зеленчуково ястие – лесно смилаеми зеленчуци, приготвени по методите на аюрведичното готвене.

Запази мястото си от тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
февруари 28, 2019|Събития|