Клас за летни свежи аюрведични рецепти

Запази датата 5 юни, когато от 19:00 до 21:00 часа в Food Connection ще се проведе кулинарен клас за свежи летни аюрведични рецепти. Лятото е времето, когато ни се иска да имаме повече време навън, да пътуваме, да се смеем и да споделяме вълшебни мигове с любимите ни хора. Често пъти храната, която консумираме през летния сезон се свежда просто до сурови плодове и зеленчуци, защото ги има в изобилие, лесно и бързо е да бъдат приготвени под формата на салати или смутита.

От гледна точка на Аюрведа – древната лечителска система за поддържане на здравето в равновесие, консумирането на твърде много сурова храна, може да предизвика намаляване на храносмилателния огън Агни, да предизвика храносмилателни смущения, да преохлади системата и като цяло да доведе до дисбаланс на студените доши – Вата и Кафа.

В този клас за летни аюрведични рецепти ще имаме възможност да навлезем в идеите на Аюрведа за суровата храна, да разберем как да придържаме дошовите ни специфики в баланс по време на летния сезон, ще се научим да приготвяме няколко много вкусни, лесни и бързи аюрведични ястия.

Програма:

Теоретична част – дошите в летния сезон, мерки за балансиране.

Практическа част – ще се научиш да приготвяш:

&Бамя с кокос (ако си от хората, които не обичат бамя, почти е сигурно, че след тази рецепта ще ти стане любима)

&Тиквички с кашу

&Ориз басмати с лимон

&Кокосово чътни

Записването за участие се случва през платформата на кулинарното училище от тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
май 3, 2019|Събития|