Каяк и йога на Арменистис

Каяк и йога на Арменистис – 31 май до 02 юни 2019г.

С голяма радост и вълнение обявям първото за сезона събитие, свързано с йога, каяци, слънце, пясък и море. По покана на моите приятели от туристическата агенция Номад тийм, станали популярни със своите чудесни маршрути, комбинирани с красиви местности и някое адвенчър приключение, ето какво сътворихме заедно.

Това ще една поредица от уикенди, в които ще комбинираме активности сред природата с йога практики и така ще се опитаме да постигнем съвършеното преживяване, което ще бъде не само приятно, а и много полезно за вас и вашето тяло.

Този път избрахме това място да бъде къмпинг Арменистис на Ситония (Халкидики-Гърция), заради прекрасната зеленина навсякъде в него, уникалните плаж и море и перфектните условия за каяк и къмпингуване. Каяк разходките ще бъдат между сутрешните и вечерните занимания по йога, като ще оставим и достатъчно време за плаж и почивка, а вечер ще се събираме край барбекюто, за да се забавляваме в нашия „Номадски стил“. С каяците ще се разходим на север до плажа Робин Зон и плажа на Лакара, а в южна посока можем да достигнем до Платеници или даже до Сарти, като по пътя ще спираме на поредица от уникални малки плажчета. Но всичко ще зависи от времето, морето и вашето желание. Сутрин ще започваме деня с час и половина йога практика за пробуждане на тялото и духа, а след това ще изследваме заливи и плажове с каяците. Привечер след като се приберем в къмпинга, преди кулинарни и други забавления, ще направим още една йога възстановяваща практика.

В заниманията по йога ще работим по методите на Айенгар йога. В рамките на този уикенд ще имаме възможност да направим едно кратко въведение в този метод на работа. Ще усетим какво е да осъзнаваме различните части на тялото и каква е връзката между тях по време на изпълнението на асаните, ще работим с противоположните сили на взаимодействие, ще заземяваме ходилата, ще издължаваме гръбнака, ще отваряме гърдите и зоната на сърцето. Повече за Айенгар йога може да се прочете тук. Практиките са подходящи за хора, които нямат задълбочени и обострени здравословни проблеми. При записване, посочете вашия здравен статус.

Програмата:

31 май (петък):

5:30 ч.  – тръгване от София от локалното на магазин Билла на бул. Т. Каблешков с транспорта на агенцията,

пристигаме в ранния следобед и се настаняваме, почивка и лека каяк разходка преди вечеря.

1 юни (събота):

8:00 ч. – 9:30 ч. – йога практика

10:00 ч.  – разходка с каяци

17:00 ч. – 19:00 ч. – свободно време

19:00 ч. – 20:30 ч. – йога практика

2 юни (неделя):

8:00 – 9:30 ч. – йога практика

9:30 – време за плаж, почивка, възможност за гребане в единичен каяк с инструктор

15:00 ч.  – отпътуване за София, като очакваното прибиране е около 20:30 ч.

Цена: 320 лв. /човек при група от минимум 7 човека.

Цената включва: транспорт и пътни такси, каяк и екипировка, каяк обучение, три тренировки по Айенгар йога по час и половина всяка, къмпинг оборудване (палатки, чували, шалтета, маси, столове, тенти, посуда, газов котлон, барбекю и др.), застраховка за водни спортове, ДДС.

Цената не включва: храна и напитки, две нощувки на къмпинга (около 10 евро/човек на вечер), други лични разходи.

Екскурзията е подходяща и за начинаещи както в каякинга, така и в йогата!

Групата е ограничена до 15 човека.

Краен срок за записване – 20 май, при наличието на свободни места! Записване от тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
април 27, 2019|Събития|