Йога за Жени и Женското Здраве  в студиото на Екатерина Минкова в София

Йога за женското здраве е уникален йога клас, предназначен само за жени. В основата на този комплекс стои структурата на един класически йога час с всички негови компоненти – пранаяма, асани, слънчев комплекс, предмедитативни и релаксиращи практики, но с допълнителен акцент върху позиции, имащи отношение към хормоналната система на жената.

Тук тялото се разглежда като фина енергийна структура, изградена от множество канали, наречени надиси, които захранват всички вътрешни органи с прана. Това дали един орган е здрав и функционира ли правилно, се определя преди всичко от количеството прана, което достига до него посредством тези надиси. Една голяма част от елементите в това занимание са насочени именно към правилното провеждане на праната по надисите, захранващи гърдите и женската репродуктивна система.

Йога за женското здраве е бавна и медитативна практика. Всяко движение се изпълнява с осъзнаване във всеки един момент от него, а когато се задържа в определена позиция, вниманието се насочва към конкретен орган или област от тялото, към която е необходимо да се изпрати повече прана. Това се случва на фона на релаксираща музика, за да подпомогне процесите на отпускане на ума и тялото.

Друга важна специфична част от комплекса е Медитация върху гърдите, която има за цел да насочи вниманието на жената към осъзнаване на собствената й гръд. Това ще я накара да се почувства по-силна, цялостна, завършена и в покой. Тази техника е дадена от Шива и е единствената, която е насочена конкретно към жените, за да осъзнаят силата на женската си природа. Посочена е в древната книга за медитация, наречена Vigyan Bhairav Tantra.

Часът е предназначен за всички онези жени, които искат да се погрижат за здравето на физическото, психическото и емоционалното си тяло и имат нужда да бъдат съпътствани в този процес. Класовете са персонални и са съобразени с индивидуалните нужди на жената. При дисбаланс в хормоналната система тази практика дава добри резултати, когато се съчетае с терапията Женски аюрведичен масаж.

Ползите за теб в моя курс йога за жени

&Подпомага балансирането на хормоните

&Допринася за осъзнаването на дълбоките корени на женствеността

&Увеличава проводимостта по енергийните канали

&Релаксира тялото, емоциите и ума

&Огъвкавява тялото без насилие

&Прояснява ума и усещането за присъственост

&Внася повече увереност в собствените сили

&Приемаш себе си „такава, каквато съм”

Видео: йога за женското здраве

Времетраене & Цена

&90 минути – 40 лева

Записване на час

Йога класовете се провеждат в красивото студио на Екатерина Минкова.

Адрес: София, ул. Бенковски 11

Телефон за записване на час: 0899-826503