Женски Аюрведа & Айенгар йога уикенд

Мили момичета, запазете датите  4-6 октомври 2019 година. Получих вътрешен импулс и потребност да ви поканя на едно специално женско събиране, където Аюрведа и Айенгар йога ще се срещнат в полза на грижата за женското здраве. И двете науки разполагат с дълбоки познания и практически насоки, които биха могли да бъдат прилагани с голям успех в ежедневието ни.

Да усетиш истински благотворното им влияние върху себе си и да видиш безбройни трансформации, дължащи се на тяхното прилагане е истинско щастие, което стопля сърцето ми. Колкото повече навлизам във вълшебния им свят, толкова повече разбирам, че тяхната мъдрост и красота трябва да бъде споделяна.

Аюрведа е науката за живота, която може да даде много ценни насоки за  подобряване качеството на живот на съвременната жена и да я насърчи към  едно по-мило отношение към нейното здраве. Това включва начина на приготвяне на храната, корекция на дневния режим, различни техники за самомасаж, грижа за гърдите, прилагане на различни билки, масла и аромати.

Айенгар йога е специална система, в която жената и нейната йога практика заемат много специфично място. Съществуват определени последователности от асани и дихателни практики, които подпомагат жената да преминава по-адекватно през различните периоди от живота си – по време на цикъл, по време на бременност, при навлизането в менопауза. Използването на различни опори по време на подобни класове дава на жената чувството за подкрепа и позволява на нервната й система да се успокои, а хормоните й да се балансират.

Какво ще правим?

&Ще се упражняваме в изкуството на аюрведичното готвене и ще се наслаждаваме на храната, сготвена от самите нас.

&Ще придобием практически умения как да превръщаме обикновената храна в необикновено вкусна и питателна и как да я сервираме, така че да гали всичките ни сетива.

&Ще се потопим в ежедневни меки женски йога практики, които ще дадат възможност на цялостната ни система да се възобнови и релаксира.

&Ще придобием познания как да адаптираме йога практиката ни по време на цикъл и при настъпване на менопаузата, така че да се чувстваме добре.

&Ще се научим как да си правим самомасаж на главата, корема и гърдите, както и какви масла да използваме спрямо конституцията ни.

&Ще имаме време заедно и ще се наслаждаваме на присъствието ни със спокойна музика, обстановка и аромати.

&Ще бъдем за малко принцеси, грижейки се за себе си. Ще бъде вълшебно!

Доведете най-близките си приятелки, любимите жени около вас, майки, сестри.

Максимален брой участнички: 15

Цена при ранно записване до 31 август: 280 лева

Цена при записване от 1 до 30 септември: 350 лева

Цената включва:

  • 2 нощувки
  • Женски йога практики
  • Аюрведично готвене
  • Аюрведичен самомасаж
  • Вегетарианска аюрведична храна
  • Плодове, чай, вода

Цената не включва:

  • транспорт до мястото на провеждане
  • опция за използване на сауна и джакузи

Място на провеждане: Бакьово ритрийт център, разположен на 45 – 50 минути от София.

За записване и информация:

+359 899 826 503 – Екатерина Минкова

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
август 9, 2019|Събития|