Вкусът на Аюрведа – пролетно издание 2019

Аюрведичен готварски курс – 11-12 май, 18-19 май 2019 г.

Ето го и четвъртото издание на аюрведичния готварски курс, което е готово да приеме нови участници. Това е един вдъхновяващ вегетариански готварски курс, базиран на основните принципи на Аюрведа – древното познание за живеене в равновесие. От него ще разбереш каква е твоята конституция и как да се грижиш за нейния баланс чрез храната; как да използваш вълшебството на подправките така, че готвенето да се превърне в магическо преживяване; как да съобразиш храненето си със сезонните промени; как да сготвиш храната така, че да е подходяща за всички членове на семейството.

Курсът се състои от четири посещения, които съдържат теоретична, практическа част и обяд. Датите са:

11 май (събота) – Модул 1: Основи на Аюрведа и аюрведичното хранене. От 10:00 до 13:00 часа.

12 май (неделя) – Модул 2: Трите доши (конституции), дневен режим и хранене, сезонни промени в храненето. От 10:00 до 13:00 часа.

18 май (събота) – Модул 3: Природата на млечните продукти, зеленчуците, бобовите култури и подправките според Аюрведа. От 10:00 до 13:00 часа.

19 май (неделя) – Модул 4: Храносмилане и детоксикация според Аюрведа. От 10:00 до 13:00 часа.

От практическата част на курса ще придобиеш познание и опитност в приготвянето на гхи – пречистеното масло, с което се готви в Аюрведа; няколко вида зеленчукови ястия, подходящи за този сезон; сезонна крем супа; панир – прясно сирене и ястие с него; кичари – ястието за аюрведичен детокс; няколко вида лесни и вкусни десерти.

Курсът ще се проведе в прекрасното пространство на кулинарното училище Food Connection с адрес гр. София, ул. „Ами Буе“ 64, ет.2. Подробната програма и начинът за запазване на място в курса те очакват в сайта на Food Connection тук

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
април 11, 2019|Събития|