Вкусът на Аюрведа – зимно издание 2019

Аюрведичен готварски курс – 9-10, 16-17 февруари 2019 г.

Дойде време за зимното издание на вегетарианския кулинарен курс, базиран на основните принципи на Аюрведа – древното познание за живеене в равновесие. От него ще разбереш каква е твоята конституция и как да се грижиш за нейния баланс чрез храната; как да използваш вълшебството на подправките така, че готвенето да се превърне в магическо преживяване; как да съобразиш храненето си със сезонните промени; как да сготвиш храната така, че да е подходяща за всички членове на семейството.

Курсът се състои от четири посещения, които съдържат теоретична част, практическа част и обяд. Датите са:

– 9 февруари (събота), 14:00-17:00 часа – Модул 1: Основи на Аюрведа и аюрведичното хранене. 

– 10 февруари (неделя), 14:00-17:00 часа – Модул 2: Трите доши (конституции), дневен режим и хранене, сезонни промени в храненето. 

– 16 февруари (събота), 14:00-17:00 часа – Модул 3: Природата на млечните продукти, зеленчуците, бобовите култури и подправките според Аюрведа. 

– 17 февруари (неделя), 14:00-17:00 часа – Модул 4: Храносмилане и детоксикация според Аюрведа.

От практическата част на курса ще придобиеш познание и опитност в приготвянето на гхи – пречистеното масло, с което се готви в Аюрведа; няколко вида зеленчукови ястия; сезонна крем супа; панир – прясно сирене и ястие с него; кичари – ястието за аюрведичен детокс; няколко вида лесни и вкусни десерти.

Курсът ще се проведе в прекрасното пространство на кулинарното училище Food Connection с адрес гр. София, ул. „Ами Буе“ 64, ет.2. Подробната програма и начинът за запазване на място в курса те очакват в сайта на Food Connection тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се