Вкусът на Аюрведа – есенно издание 2018

Аюрведичен готварски курс – 10-11, 17-18 ноември 2018 г.

Това е един вдъхновяващ вегетариански готварски курс, базиран на основните принципи на Аюрведа – древното познание за живеене в равновесие. От него ще разбереш каква е твоята конституция и как да се грижиш за нейния баланс чрез храната; как да използваш вълшебството на подправките така, че готвенето да се превърне в магическо преживяване; как да съобразиш храненето си със сезонните промени; как да сготвиш храната така, че да е подходяща за всички членове на семейството.

Курсът се състои от четири посещения, които съдържат теоретична част, практическа част и обяд. Датите са:

– 10 ноември (събота), 14:00-17:00 часа – Модул 1: Основи на Аюрведа и аюрведичното хранене. 

– 11 ноември (неделя), 14:00-17:00 часа – Модул 2: Трите доши (конституции), дневен режим и хранене, сезонни промени в храненето. 

– 17 ноември (събота), 14:00-17:00 часа – Модул 3: Природата на млечните продукти, зеленчуците, бобовите култури и подправките според Аюрведа. 

– 18 ноември (неделя), 14:00-17:00 часа – Модул 4: Храносмилане и детоксикация според Аюрведа.

Есенното издание на курса е съобразено с многообразието от зеленчуци, характерни за този сезон. Ще се насладиш на чътни от круши, тиквена крем-супа, панир с кореноплодни и много други чудно вкусни ястия.

Курсът ще се проведе в прекрасното пространство на кулинарното училище Food Connection с адрес гр. София, ул. „Ами Буе“ 64, ет.2. Подробната програма и начинът за запазване на място в курса те очакват в сайта на Food Connection тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се