Аюрведична кухня за път

Очакваме те на 10 юли (сряда) от 19:00 до 21:00 часа в кулинарното училище Food Connectin в зала Ами Буе, когато ще ти представим специален клас за аюрведична храна за път. В сезона на ваканциите и дългите почивки всеки от нас планира пътешествия на близо и далеч. Освен опаковането на багажа, друго важно нещо, за което е добре да се погрижим е храната ни за из път. В повечето случаи тя се свежда до нещо сухо, пакетирано и с консерванти, ядки, сушени плодове или в най-добрия случай домашно приготвени сандвичи.

Аюрведа има особен поглед върху пътуванията. Когато се преместваме твърде много в пространството, преодоляваме дълги разстояния и сменяме обичайния си режим на храна и сън, Вата енергията се засилва в цялата ни система, което може да се отрази в безсъние, тревожност, нерегулярност в работата на дебелото черво, което е и седалището на тази доша. Ето защо от голямо значение е да доставим на телата си нужното, така че още по време на път и в първите дни от планираната ни почивка напълно да се насладим на спокойствието, което всички заслужаваме.

Храната, която успокоява Вата доша е топла, омаслена, сготвена със затоплящи подправки, които поддържат Агни (храносмилателния огън) в добра кондиция. Ако аюрведичната храна ти харесва и искаш се научиш да я приготвяш, така че лесно да я транспортираш при пътешествия, този клас ще те научи именно на това.

Програма

Теоретична част: Ще разбереш как да се справиш с дисбаланса на дошите по време и след дълъг път, прилагайки малки аюрведични трикове.

Практическа част: Ще се научиш да приготвяш:
&Печени самоси – пирожки от пълнозърнесто брашно и зеленчукова плънка
&Масала доса – палачинки от ориз и дал с картофена плънка
&Рулца от нахутено брашно с подправки

Запази своето място през сайта на училището от тук.

&&&Ако ти е станало любопитно и темите, свързани с Аюрведа и йога са ти интересни, можеш да се включиш в месечния абонамент за статии и новини за предстоящи събития, директно на твоя email.

Абонирай се
май 7, 2019|Събития|