За мен

Екатерина Минкова - начало

Здравей!

Казвам се Екатерина Минкова и съм Аюрведа, йога и тай терапевт. Сигурно ти звучи дълго, но е точно това, което правя. Доста време търсех и експериментирах, за да открия най-подходящите елементи и да сглобя моя пъзел на здравето, баланса и хармонията. Отговор на всичките ми въпроси дадоха точно тези три науки: Аюрведа, йога и тай-масажната терапия. Те са толкова свързани и толкова хармонично допълващи се, че е трудно да се сетя за по-добър пример на взаимодействие.

Да достигнеш хармония между плътното физическо тяло, финия емоционален и ментален свят и всичко, което ни заобикаля, е една от трудните задачи на нашето време. Аюрведа – с нейната всеобхватност и отчитане на индивидуалните особености на всеки един от нас, включващо хранене, билки, специфични процедури; Айенгар йога – с нейната мъдрост и дълбочина; тай-масажната терапия – с нейната точност и прецизност, носят точно това послание – живот в здраве и равновесие.

Информираната превантивна грижа за здравето е най-ценната практика, която можем да си подарим. Ако си от хората, които споделят това мнение и имаш нужда от подкрепа и съпътствие в този процес, мога да ти бъда полезна като споделя опит и познания с теб.
Моята мисия е да внасям покой и хармония там, където е необходима.

С любов,

Моето обучение

&Национална спортна академия „Васил Левски” (София) – специалност Учител по физическо възпитание и Треньор по тенис на корт.

&Държавно училище по тайландски масаж в Чанг Май (Тайланд) с преподавател Калин Ненков – 3 нива, проведено в София, България.

& Двугодишен курс в теоретичните и практически основи на Аюрведа с преподавател д-р Антоанета Заркова към Аюрведичен център София, съвместно с Европейския институт за ведически науки, проведено в София, Бъргария.

&Две посвещения в Крия йога към династичната линия на Шибенду Лахири (Индия), проведени в София, България и Индия.

&Обучения в терапиите ”Женски аюрведичен масаж” и „Аюрведа йога масаж” с преподавател д-р Таруна Сандживани (Индия), проведени в София, България и Индия.

&Обучение в аюрведичното готвене – 3 нива с преподавател Юрий Ковачев, проведени в София, България.

&Обучение по Аюрведа марма терапия – две нива с преподавател Джоузеф Рубин, ученик на д-р Васант Лад (Портланд, Орегон), проведени в София, България.

&Тригодишно обучение за аюрведичен лайфстайл консултант към Американския институт по ведически науки с преподавател професор Дейвид Фроли – дистанционно обучение.

&Две години и половина обучение за Айенгар преподаватели към Iyengar Yoga (UK) с преподавател Christos Pavlou (Iyengar Yoga Centre Sofia) и страши преподавател Мариос Аргирос (Англия). Успешно взет сертифициращ изпит за Introductory Level 2 през август 2018 година. Непрекъснати обучения по метода при старши преподаватели като Ерика Репаси (Унгария), Кевин Гарднър (САЩ), Стефани Куирк (Нова Зенландия), Владимир Жандов (САЩ), Сергей Угрюмов (Русия), Виталий Литвинов (Русия).

 

Моят опит

&Десетгодишен опит в преподаването на индивидуални и групови йога класове в Спортен клуб ”Европа”, Тенис клуб Малееви, Фитнес център „Атама” и др.

&От 2009 година до момента практикуване на техниките от традиционния тайландски масаж.

&От 2010 до 2015 година практикуването и преподаване на лечебните техники от Панча Карма и други лечебни процедури от Аюрведа в Аюрведичен център София.

&От 2014 година до момента практикуване на Женски аюрведичен масаж.

&От 2015 година до момента практикуване на Аюрведа йога масаж.

&От 2018 година до момента преподаване на Айенгар йога.